להרשמה לניוזלטר של "נא לשחק באוכל" לחצו כאן והירשמו
אני כאן כדי לפשט ולהנגיש את הבישול המולקולרי לילדים, להורים ולמטבח הביתי.
אני כאן כדי לפשט ולהנגיש את הבישול המולקולרי לילדים, להורים ולמטבח הביתי.
אז
מה זה בישול מולקולרי?
שינוי מרקמים לטעמים מוכרים.
אנחנו, אלה שעוסקים במדע
ובבישול בונים על אפקט ההפתעה
ומשתמשים בכל החושים כדי להעצים
חוויות של אוכל במטבח.
מכירים את התערוכה במוזיאון
הילדים בחולון שבה אוכלים בחושך?
שמעתי פעם על מסעדה בחוף ים
שהגישה את האוכל בקונכיה והוסיפה סאונד של רחש
הגלים...זה בטוח העצים את חוויית האכילה על יד הים.
הבישול המולקולרי לוקח מאכל
שכולנו מכירים ומשנה את טעמו על ידי שינוי מרקמים.
זה מה שקורה כשמכינים ביצת עין
מולקולרית עם חומרי גלם כמו מנגו וחלב קוקוס ממותק.
עם הטכניקות של הבישול
המולקולרי, זה נראה בדיוק כמו ביצת עין מטוגנת אבל הטעם....
לפני שאמשיך בהסבר, אתן לתמונות לדבר....
![]() |
מתוך ערכת חגי תשרי |
ואם תרצו להעמיק, תוכלו להמשיך
לקרוא את הכתוב מתחת לתמונות.
ואם ממש ממש תרצו להעמיק....
תחקרו J
כדי לחוות את המטבח המולקולרי
במלואו, פיתחתי כמה ערכות ידידותיות לילדים שרוצים לשלב מדע ובישול
תוכלו גם להירשם לניוזלטר ולקבל
טיפים, סודות, מתכונים מעניינים ורעיונות הקשורים לבישול המולקולרי.
אבל אם להודות על האמת, הבישול
המולקולרי באמת התחיל עם זרם של בשלנים שרצו לחקור את התהליכים שקורים מעצמם
במטבח. הם ידעו מה גורם לעוגה לתפוח, אבל
רצו לדעת מה בדיוק גורם לה לתפוח?
להבין מה התהליכים המדעיים שמתרחשים בזמן האפייה והבישול.
להבין מה התהליכים המדעיים שמתרחשים בזמן האפייה והבישול.
אז מי שהתחיל את החקירה הזו היה
שף קטלוני בשם פראן אדרייה במסעדה נחשבת מאוד בשם אל בולי (הספרדים מכנים אותה אל בואי).
פספסתם! המסעדה נסגרה ב 2011.
המטבח במסעדה היה מאובזר בכלים שלא היו מביישים מעבדה מתקדמת ובנוסף
למטבח המאובזר הייתה שם ספרייה עשירה ממנה אדרייה קיבל השראה.
פראן אדרייה הוא זה שהמציא את
הספירה (נוזל כלוא בתוך מעטפת ג'ל) ואת הקוויאר ויצר שלל מאכלים שמפתיעים את החיך
האנושי, או שמא יש לומר את המוח? !
אחד הדברים המפורסמים שאדרייה
המציא הוא זיתים מולקולריים. הזית המולקולרי היא ספירה המכילה מחית זיתים אמיתית. בסרטון פראן אדרייה מדגים איך מכינים זית
מולקולרי.
לא תאמינו, אבל גם אתם יכולים
רוצים להכין זית מולקולרי? הרשמו
כאן וקבלו מתכונים, נוסחאות סודיות והנחיות מדוייקות להכין זית מולקולרי במטבח
הביתי שלכם.
להרשמה לניוזלטר של "נא לשחק באוכל" לחצו כאן והירשמו
להרשמה לניוזלטר של "נא לשחק באוכל" לחצו כאן והירשמו
אז אפשר לומר שהבישול המולקולרי
הוא חדשני, כזה שמייצר פרובוקציות של טעמים.
הנה לכם שף שהחליט שהוא רוצה
לחקור, לשנות, להטביע חותם על הקולינריה העולמית. הוא הקדיש את זמנו לחקר ויצירתיות.
אל בולי המסעדה נפתחה רק לחצי שנה בעונת הקיץ העונה החמה. בחצי השנה החורפי
היא שימשה למעבדה וליצירת מתכונים ודרכי הגשה מעניינות חדשות. לא מדהים?!
גם הסטון בלומנטל מאנגליה הוא
שף חוקר שכזה. הוא בודק את גבולות האוכל. כמה גדול ורחוק אפשר להגיע בתחום, אין לו גבולות לשף הזה!
הסטון בלומנטל למשל הוכיח שהמים
כפי שרוב השוקולטיירים חושבים הם לא האוייב המובהק של השוקולד המומס. הכל זה עניין
של מינונים. אם נמיס שוקולד עם כמות מים גדולה יותר, לא רק שמבנה המולקולות שיש
בשוקולד לא יהרס אלא ניתן יהיה לעשות מוס על ידי הקצפה והכנסת בועות אויר. זה המוס
הכי טעים שתאכלו.
סרטון של הסטון מכין את
המוס....ויש גם הסבר מרתק איך הפלא קורה
רוצים לדעת איך מכינים את מוס השוקולד
של הסטון? רק משוקולד ומים
אתם יכולים להכין אותו כבר היום
במטבח הביתי שלכם
אז הבישול המולקולרי הוא אמנם חדשני אבל באמת שכל אחד יכול להתנסות בו במטבח הביתי.
אתם לא צריכים מעבדה וגם לא אביזרים מיוחדים.
וכאן התפקיד שלי מתחיל...
להוציא את הבישול המולקולרי מהמסעדות אליכם הביתה ולהתנסות בפלא המולקולרי ביחד עם הילדים.
עבור ילדים עד עכשיו הבישול המולקולרי היה סתם קוריוז.
דרך הערכות שיצרתי "מולקולרי אפשר גם בבית" אני מלמדת ומנגישה את התחום גם לילדים מגיל 4.
מה לילדים ולבישול מולקולרי?
אני חושבת שהכל מתחיל בילדים. יש בהם סקרנות טבעית והם חוקרים מלידה.
הם מבינים הכל ויש להם חשיבה כל כך בהירה, לפעמים אפילו יותר בהירה
ממי שעוסק בתחום שנים רבות.
ולראות ילד נהנה ממשהו כל כך מקורי ומיוחד זה תענוג גדול...
אתם לא צריכים מעבדה וגם לא אביזרים מיוחדים.
וכאן התפקיד שלי מתחיל...
להוציא את הבישול המולקולרי מהמסעדות אליכם הביתה ולהתנסות בפלא המולקולרי ביחד עם הילדים.
עבור ילדים עד עכשיו הבישול המולקולרי היה סתם קוריוז.
דרך הערכות שיצרתי "מולקולרי אפשר גם בבית" אני מלמדת ומנגישה את התחום גם לילדים מגיל 4.
מה לילדים ולבישול מולקולרי?
אני חושבת שהכל מתחיל בילדים. יש בהם סקרנות טבעית והם חוקרים מלידה.
הם מבינים הכל ויש להם חשיבה כל כך בהירה, לפעמים אפילו יותר בהירה
ממי שעוסק בתחום שנים רבות.
ולראות ילד נהנה ממשהו כל כך מקורי ומיוחד זה תענוג גדול...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה